Sākums > Receptes > Deserti

Cepumiņi ar mandelēm

2007. gada 18. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
60 min
1. Raugu atšķaidiet ar tējkaroti silta ūdens vai piena, pielieciet tējkaroti cukura, izmaisiet un nolieciet siltumā, lai raugs "atdzīvotos".
2. Olu dzeltenumus sakuliet ar cukuru un pievienojiet vaniļu. Sviestu sakuliet, sajauciet olām, sāli un izsijātiem miltiem un pievienojiet ieraugam. Tad pievienojiet rozīnes un kārtīgi sajauciet. Apsedziet ar dvieli un lieciet siltā vietā, lai uzrūgst.
3. Gatavo mīklu lieciet uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, izrullējiet un veidojiet cepumiņus. Lieciet uz pannas, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem, un lieciet siltā vietā, lai uzrūgst. Ieziediet ar olu, kas sakulta ar pienu, apkaisiet ar sasmalcinātām mandelēm un cepiet cepeškrāsnī 50 min 230 oC. Atdzesējiet, apkaisiet ar pūdercukuru un pasniedziet.
Uz augšu