Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Dzērveņu - citrona pīrāgs

2007. gada 18. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
1 min
1. Izsijātus miltus sajauciet ar cepamo pulveri, cukuru, olas dzeltenumiem, krējumu un margarīnu. Pagatavoto mīklu lieciet pannā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem, un cepiet 200 oC līdz zeltainam brūnumam.
2. Lai pagatavotu pildījumu, dzērvenes kopā ar citronu samaliet gaļas mašīnā un sajauciet ar 1 glāzi cukuru. Olas baltumus sakuliet ar cukuru. Uz pīrāga lieciet pagatavoto krēmu, dzērvenes ar citronu un cepiet cepeškrāsnī 110 oC 20 min. Gatavu dekorējiet ar dzērvenēm un pasniedziet.
Uz augšu