Ziemassvētku žāvēto augļu kēkss 2

Sastāvdaļas

  • Sviests: 200g
  • Cukurs: 125g
  • Sāls: 1 šķipsniņa
  • Rīvēta citrona miziņa no viena citrona
  • Olas: 4 gb
  • Milti: 300g
  • Cepamais pulveris: 2 tējk
  • Rums: 1 ēd.k
  • Citrona miziņu sukādes: 65g
  • Apelsīnu miziņu sukādes: 65g
  • Cukurā apvārtīti ķirši: 100g
  • Rozīnes: 200g
  • Sakapātas mandeles: 100g
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Kēkss lieliski papildina pēcpusdienas tēju vai punšu, jo ir sulīgs un vienlaikus bagāts ar garšvielām. Britu kulināri to bieži cep speciāli tējas galdam. Ietītu pārtikas folijā, kēksu var uzglabāt ilgāku laiku.
  2. Saputo sviestu, pievieno cukuru, sāli, citronu miziņu un olas un visu sakuļ krēmveida masā. Tad iestrādā ar cepamo pulveri sajauktus miltus un rumu. Beigās mīklā iemīca sakapātas citronu un apelsīnu sukādes, rupji sakapātus ķiršus, rozīnes un mandeles. Mīklu pilda ietaukotā taisnstūra veidnē (garums - 30 cm) un nolīdzina virsmu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175oC temperatūrā 70-80 minūtes. Gatavo kūku atdzesē uz kūku režģa un pārkaisa ar pūderkrēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi