Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ziemassvētku žāvēto augļu kēkss 2

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Sviests: 200g
  • Cukurs: 125g
  • Sāls: 1 šķipsniņa
  • Rīvēta citrona miziņa no viena citrona
  • Olas: 4 gb
  • Milti: 300g
  • Cepamais pulveris: 2 tējk
  • Rums: 1 ēd.k
  • Citrona miziņu sukādes: 65g
  • Apelsīnu miziņu sukādes: 65g
  • Cukurā apvārtīti ķirši: 100g
  • Rozīnes: 200g
  • Sakapātas mandeles: 100g
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Kēkss lieliski papildina pēcpusdienas tēju vai punšu, jo ir sulīgs un vienlaikus bagāts ar garšvielām. Britu kulināri to bieži cep speciāli tējas galdam. Ietītu pārtikas folijā, kēksu var uzglabāt ilgāku laiku.
  2. Saputo sviestu, pievieno cukuru, sāli, citronu miziņu un olas un visu sakuļ krēmveida masā. Tad iestrādā ar cepamo pulveri sajauktus miltus un rumu. Beigās mīklā iemīca sakapātas citronu un apelsīnu sukādes, rupji sakapātus ķiršus, rozīnes un mandeles. Mīklu pilda ietaukotā taisnstūra veidnē (garums - 30 cm) un nolīdzina virsmu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175oC temperatūrā 70-80 minūtes. Gatavo kūku atdzesē uz kūku režģa un pārkaisa ar pūderkrēmu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas