Sākums > Receptes > Deserti

Ziemassvētku žāvēto augļu kēkss 2

2007. gada 18. novembris
Foto: Kristiāna Kāle
Pagatavošana
1 min
1. Kēkss lieliski papildina pēcpusdienas tēju vai punšu, jo ir sulīgs un vienlaikus bagāts ar garšvielām. Britu kulināri to bieži cep speciāli tējas galdam. Ietītu pārtikas folijā, kēksu var uzglabāt ilgāku laiku.
2. Saputo sviestu, pievieno cukuru, sāli, citronu miziņu un olas un visu sakuļ krēmveida masā. Tad iestrādā ar cepamo pulveri sajauktus miltus un rumu. Beigās mīklā iemīca sakapātas citronu un apelsīnu sukādes, rupji sakapātus ķiršus, rozīnes un mandeles. Mīklu pilda ietaukotā taisnstūra veidnē (garums - 30 cm) un nolīdzina virsmu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175oC temperatūrā 70-80 minūtes. Gatavo kūku atdzesē uz kūku režģa un pārkaisa ar pūderkrēmu.
Uz augšu