Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Gravlaks

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.25 svaigs lasis līdz 1,25 kg
  • 75 g sāls
  • 75 g cukura
  • Rupjie pipari
  • 50 g svaigu sasmalcinātu diļļu
  • Mērcei: 2 līdz 3 ēdamkarotes sinepju
  • 1 līdz 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 līdz 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 100 g eļļas
  • 2 līdz 3 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu
  • Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagrieziet lasi uz pusēm un izņemiet asakas, bet atstājiet zivij ādu. Noslaukiet zivi sausu. Sajauciet sāli, cukuru un rupjos piparus. Mazu daļu no maisījuma apkaisiet un vēl garnējiet ar dillēm. Ielieciet vienu no laša filejām traukā ar ādu uz leju. Apkaisiet zivi ar vairāk nekā pusi no atlikušā sāls, cukura un piparu maisījuma, kā arī pievienojiet dilles. Ielieciet otru laša fileju pirmajai virsū ar ādas pusi uz augšu. Apkaisiet ar garšvielām un dillēm un traukam apvelciet plastikāta foliju.
  2. Ielieciet zivi ledusskapī un turiet 48 stundas, izņemiet lasi tikai tad, kad mitrums no zivs būs izgājis. Pasniedz. Notīriet garšvielu atlikumus no zivs un sagrieziet lasi plānās šķēlītēs. Garnējiet ar svaigām dillēm un citronu šķēlītēm un pasniedziet ar gravlaka mērci.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābenes bez sāls ziemai

Skābenes bez sāls ziemai

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas