Sākums > Receptes > Deserti

"vecrīga"jeb vēja kūkas

2007. gada 17. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
1 min
1. Kā pagatavot:
2. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra.
3. Verdošā ūdenī ieliek sviestu.
4. Kad sviests izkusis, nenoņemot no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisa miltus.
5. Katlu noņem no uguns un 7 minūtes atdzesē.
6. Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti putojot.
7. Uz cepešpannas liek mīklas piciņas.
8. Cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25min, pirmās 15min cepeškrāsni NEDRĪKST VIRINĀT!
9. Izcepušās kūciņas atdzesē, tikmēr saputo biezpienu ar saldo krējumu un cukuru/vanilīncukuru vai tikai saldo krējumu ar cukuru/vanilīncukuru.
10. Katrai kūciņai nogriež virsiņu, iepilda pildījumu un uzliek atpakaļ nogriezto virsiņu.
Uz augšu