Sākums > Receptes > Salāti

Salāti ar greipfrūtu un šķiņķi

2007. gada 16. novembris
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Mērcei majonēzi samaisa ar sinepēm, citronu sulu, saldo vai skābo krējumu, baltvīnu, sāli un pipariem, saputo viendabīgā masā. Pievieno smalki sakapātus lociņus, pētersīļus un estragonu, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sīki sagrieztus sālītos gurķus un kaperus. No salātu galviņas atdala dažas skaistas lapas, pārējās sakapā. Pievieno kubiņos sagrieztu šķiņķi, zirnīšus un samaisa. Greipfrūtus nomizo, atdala mīkstumu no baltajām plēvītēm, mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Visu samaisa un pārlej ar mērci. Salātu bļodas dibenā izkārto veselās salātu lapas, tad virsū liek pašus salātus. Ļauj 20 minūtes pastāvēt aukstumā.
Uz augšu