Mārtiņdienai

2007. gada 15. novembris
Foto: Gita eihe
Pagatavošana
60 min
1. Sakarsē cepeškrāsni. Vistu noskalo, nosusina, sagriež četrās daļās. Vistas gabaliņus ierīvē ar sinepēm, liek cepešpannā ar ādu uz leju. Sīpolus nomizo, sagriež kubiņos, uzber vistai, virsū liek sviesta gabaliņus, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej ar apelsīnu sulu un cep cepeškrāsnī 30 minūtes 190 grādos, tad apgriež ar ādu uz augšu, uzkaisa brūno cukuru un cep vēl 15-20 minūtes, kamēr vista kļūst zeltaina.Ja cepešpanna paliek sausa, pielej vēl apelsīnu sulu .Kad vista gatava, to pārliek servēšanās šķīvī, cepeša mērci uzvāra, pārlej vistas gaļai. Pasniedz ar rīsiem un salātiem.
Uz augšu