Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cālītis ķirbītī

2007. gada 15. novembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
30 min
1. Cāļus pārgriež uz pusēm. Ja ņem vistu,to sadala vairākos gabalos. Apkaisa ar sāli un pipariem unpcep sakarsētā eļļā uz lielas uguns brūnus. Ķirbi nomazgā, nogriež augšā "vāciņu", izņem sēklas un mīkstās šķiedras. Sīpolu sagriež, apcep sviestā zeltainu un sajauc ar vārītajiem rīsiem, sāli un pipariem. Rīsus kā pirmo kārtu pilda ķirbī. Uz rīsiem liek apceptās cāļa pusītes. Plūmes uzbriedina ūdenī, ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs, ananasiem nolej sīrupu. Visus sajauc un liek ķirbī kā virsējo kārtu. Pārliek ar sviesta gabaliņiem. Ķirbim uzliek atpakaļ nogriezto "vāciņu", un piesprauž to ar koka irbulīšiem vai zobu bakstāmajiem. Ķirbi apziež ar eļļu, liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 2-2,5 stundas.
2. Pasniedz veselu, gabalos dala tieši uz galda.
3. Labu apetīti!
Uz augšu