Vista turku gaumē ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg vistas šķiņķīšu, stilbiņu vai spārniņu
  • 2 paciņas rīsu
  • 3 lieli tomāti bez mizas, sasmalcināti
  • 2 sīki sakapātas paprikas
  • 1 glāze/s gredzenos sagrieztas Kalamata olīvas
  • 2 glāze/s vistas buljona
  • 2 sīki, sakapāti sīpoli
  • 2 daiviņa/s izspiesta ķiploka
  • 2 ēd. k. vai pēc pašu ieskatiem izmērcētas rozīnes (dzeltenās)
  • 0.5 tējk. maltas Romiešu ķimenes
  • 1 ēd. k. malta koriandra
  • 0.5 ēd. k. kurkumas
  • 1 samalta lauru lapa
  • 4 ēd. k. eļļas

Pagatavošana

45 min.
  1. Uzliek vārīt rīsus.
  2. No vistas noņem ādu, apsāla, sapiparo un apcep eļļā. Atlikušajā eļļā apcep sīpolus, kam pievienoti ķiploki, maltās lauru lapas un koriandrs un apcep līdz tie ir kļuvuši zeltaini.
  3. Tad pievieno rīsus un apmaisa tā, lai tie būtu pārklājušies ar eļļu, pievieno tomātus, ķimenes, kurkumu un rozīnes. Vistu liek atpakaļ pannā un pievieno buljonu. Uzvāra, tad nogriež uguni mazāku un sautē 10 min.
  4. Pievieno olīvas un sautē vēl 10-15 min. Asumam ar pievienot pāris piles Tabasco vai citu aso mērci.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi