Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ļoti vienkārša ābolkūka

2007. gada 6. novembris
Foto: Agnija Folkmane
Pagatavošana
1 min
1. Sākumā miltos "ieberz" margarīnu tā, lai visa masa būtu puslīdz viendabīga (bet graudaina). Pievieno cukuru un cepamo pulveri. Tai pašā glāzē, kur mērīji miltus, sakul olu (-as) un tai pielej pienu līdz glāze pilna. Samaisi un pievieno miltu/margarīna/cukura maisījumam. Kārtīgi visu sajauc un, ja nepieciešams, vari pievienot vēl MAZLIET piena. Mīklai jābūt diezgan biezai. Ietaukutā veidnē lej mīklu, kuru noklāj ar šķēlītēs sagrieztiem āboliem. Pārkaisi ar cukuru un kanēli un "šauj" cepeškrāsnī. Cep aptuveni 40-60 min. 180-200 grādos. Ātri, vienkārši un, galvenais, garšīgi.
2. P.S. Iesaku izmantot pēc iespējas skābākus ābolus.
Uz augšu