Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīts pīles cepetis

2007. gada 5. novembris
Foto: JOLANTA ORLOVA
Pagatavošana
60 min
1. Padarinātām, notīrītām un nomazgātām pīlēm iepilda zem krūšu ādas biezeni, ko pagatavo 2 - 3 reizes maltas pīļu aknas sajaucot ar sīki sakapātu sardeli, izmērcētu, nospiestu baltmaizes mīkstumu, izkausētu sviestu, berztu baltmaizi, sakultu jēlu olu, smalki kapātām pētersīļlapām un sāli. Pildītas pīles sašuj ciet, apkaisa ar sāli, ar krūšu pusi ieliek sabrūninātā sviestā un 1 ½ - 2 st. cep karstā krāsnī, pa laikam aplaistot.
2. Cepeša piedegas nokasa no pannas, savāra ar iekaisītiem miltiem, ūdeni, sāli un izkāš, dod galdā atsevišķā traukā. Pīles sagriež gabalos, sakārto uz garenas bļodas un pasniedz ar brūniem kartupeļiem un brūkleņu ievārījumu.
Uz augšu