Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Morītis (šokolādes kūka)

2007. gada 4. novembris
Foto: Ilze Skadiņa
Pagatavošana
90 min
1. Taisām mīklu:
2. Sajauc cukuru un kanēli;
3. Sajauc krējumu, olas, miltus;
4. Sajauc abus kopā, pievieno sodu un kanēli. Visu to dara, līdz izveidojusies viendabīga masa bieza krējuma konsistencē.
5. Lejam mīklu keksa veidnē un liekam krāsnī uz minūtēm 40...
6. Kamēr mīkla cepās, gatavojam glazūru:
7. Sajauc katliņā visas sastāvdaļas un maisot karsē līdz izkusis sviests.. (šajā brīdī jau gribas glazūru apēst negaidot pārējo kūku..=)
8. kad viss gatavs:
9. Pārlejam glazūru gatavajai kūkai, pārkaisam ar sasmalcinātiem, grauzdētiem zemesriekstiem...
Uz augšu