Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Zemeņu pankūkas

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 125 g miltu
  • ¼tējkarotes sāls
  • ½tējkarotes cukura
  • 1 glāze piena
  • ½tējkarotes vaniļas cukura
  • Apmēram 300g svaigu vai saldētu zemeņu
  • 2 -3 karotes pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Iesit olu bļodiņā un viegli saputo ar putotāju. Katliņā izkausē sviestu, noliec malā. Otrā bļodiņā ieber miltus, ielej pienu un sakul viendabīgā masā. Pievieno sāli, cukuru un vaniļas cukuru, samaisi. Ielej sakulto olu mīklā un atstāj trauku uz pusstundu. Ja tev ir svaigās zemenes tad nomazgā tās. Noņem zaļumus un sagriez ripiņas. Pārber ar nelielu daudzumu cukura. Bet ja tev ir saldētās zemenes tad izliec tās dziļi šķīvī, pārkaisi ar cukuru un pagaidi kamēr atkusīs. Sagriez mazos gabaliņos. Tālāk viss vienādi. Bļodā ar mīklu ielej izkausēto sviesetu, pielej 100ml ūdens. Samaisi. Mīklai jābūt biezai. Sakarsē uz plīts pannu. Pannas vidū ielej apmēram 50ml mīklas tā, lai mīkla pārklātu visu pannas dibenu. Pacel pankūku ar lāpstiņu un paskaties, vai pankūka nav kļuvusi zeltaini brūna. Ja ir kļuvusi, apgriez to uz otru pusi un cep, līdz arī otra puse iegūst tādu pašu nokrāsu. Izkārto zemenes uz pankūkām. Pēc tam pankūkas saloki vai saritini. Saliec pankūkas karstumizturīgā traukā un caur sietiņu pārklāsi ar pūdercukuru. Liec cepeškrāsnī kas sakarsēta līdz 175oC.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas