Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ašais pupiņu un tomātu sautējums vakariņām

2007. gada 27. oktobris
Foto: Ilze Skadiņa
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo sastāvdaļas - tomātiem notecina pusi sulas, sagriež gabaliņos, pupiņas noskalo zem tekoša ūdens, notecina. Ķiplokus sagriež šķēlītēs vai palielos gabaliņos, čili piparu sīki sakapā. (15 min)
2. Pannā ielej nedaudz eļļas (iesaku olīveļļu, jo tā dod īsto garšu). Ieber pannā ķiploku un čilli, karsē līdz ķiploks sāk zeltoties. Lej pannā tomātus, pupiņas un ik pa laikam apmaisot sautē, līdz iztvaikojusi daļa sulas un sastāvdaļas ir "saplūdušas" kopā (15min)
3. liek ēdienu bļodiņās, pārkaisa ar rīvētu parmas sieru, pēc garšas pievieno garšvielas (piem ķiploku sāli). Visgardāk kopā ar siltu, tikko ceptu maizīti...
Uz augšu