Sākums > Receptes > Zupas

Pupiņu biezzupa

2005. gada 18. aprīlis
Foto: Baiba Orbidāne
Pagatavošana
45 min
1. Sakarsētai eļļai pievieno no ķiploka izspiestu sulu. Pieliek izmērcētas pupiņas, tomātu pastu un buljonu. Vāra 15 minūtes, tad pievieno sāli un piparus. Turpina vārīt vēl 15 minūtes. Pa to laiku novāra pupiņu pākstis, nolej uz sieta un noskalo ar aukstu ūdeni. Tomātus nomizo, izņem sēklas, sagriež plānās šķēlītēs. Pirms pasniegšanas zupai pieliek pupiņu pākstis, tomātu šķēlītes un sasmalcinātu baziliku, visu uzvāra. Lej šķīvjos un pārkaisa ar rīvētu sieru. Pievieno iepriekš novārītus makaronus.
Uz augšu