Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas stilbiņi "kas jums tur tik garšīgi smaržo?"

2007. gada 17. oktobris
Foto: alberts
Pagatavošana
1 min
1. sagriež sīpolus,
2. sarīvē burkānus (uz rupjās rīves)
3. smalki sagriež ķiplokdaiviņu.
4. liek sīpolus pannā cepties, kad tie sāk kļūt zeltaini, ber klāt ķiploku un vēl pēc brītiņa arī burkānus, visu kārtīgi samaisot.
5. kad burkāni jau sāk palikt mīksti, tad visu šito pannas saturu pārber lielajaa katlā, pielej ūdeni un lai sauteejas.
6. vistu stilbiņus apcep un met klāt pie burkāniem katlā. pielej vēl ūdeni, tā lai nosedz visus stilbiņus un pamaisa, lai nav tā, ka burkāni paliek tikai katla dibenā.
7. pieliek sāli, piparus, lauru lapas, ķimenes ( ar tām parasti neskopojos - kādas 2 - 3 ēd kar piemetu), krustnagliņas (5 vai?), var arī vēl piemest dilles.
8. sautee uz lēnas uguns, kamēr gaļiņa tik mīksta, ka viegli atdalās no kaula (vispār sanāk diezgan ilgi sautēt. precīzi nepateikšu, bet šķiet, ka kāda stundiņa varētu būt gan).
9. GATAVS!
10. P.S. tad, kad rādās, ka drīz būs gatavs, sīki sagriež un klāt piemet otru ķiplokdaiviņu. ;)
11. ja ēd kopā ar vārītiem kartupeļiem (kuriem pārlej šķidrumiņu ar burkāniņiem, kurā vista sautējās), un biezpienu (biezpiens, zaļumi, ķiploks, sāls, krējums), tad mēles norīšana garantēta ;)
Uz augšu