Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsainais sacepums

2007. gada 15. oktobris
Foto: Everita Adamoviča
Pagatavošana
120 min
1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos apkaisa ar sāli un pipariem. Samaisa un uz brīdi atstāj. Nomizo kartupeļus un notīra pārējos dārzeņus. Visu sagriež šķēlītēs vai nelielos gabaliņos. Izsmērē "'pīli''ar eļļu. Apakšējā kārtā liek pusi no sagrieztās gaļas,tad kārtām liek kartupeļus un visas pārējos dārzeņus, pa starpām iekaisot sāli un piparus, saliek sīpola ripiņas un ķiploka gabaliņus(ja garšo) tad atkal gaļu un otreiz dārzeņus. Virspusē vajadzētu palikt kartupeļiem. Olu samaisa ar pienu un 'parlej pāri(diezgan simboliski). Sarīvē sieru un arī pārkaisa pāri. Uzliek pīlei vāku un liek cepeškrāsnī cepties. Kad viss ir gandrīz gatavs vāku noņem un pabeidz cepšanu. Gaļa ir gatava reizē ar dārzeņiem. ēd ar krējumu vai ketčupu.Sastāvu var variēt pēc iespējām un tā kas kuram garšo Katru reizi garšos savādāk jo proporcijas nekad nebūs vienādas.
Uz augšu