Sākums > Receptes > Deserti

Biezais žāvēto augļu ķīselis no padomju laikiem

2007. gada 15. oktobris
Foto: Norīte
Pagatavošana
1 min
1. Noskalo žāvētos augļus, liek katliņā un pārlej ar verdošu ūdeni, tā lai kādi 2 cm pāri augļiem;
2. Atstāj uz nakti;
3. No rīta liec uz plīts, pievieno krustnagliņas, kanēli, cukuru, lai ir tik salds cik vēlies un vāri kādu pusstundu vai 20 min;
4. Beigās sajauc kādas 4-5 ēd karotes kartupeļu cietes ar glāzi auksta ūdens un lēnam maisot lej klāt, kamēr ķīselis kļūst riktīgi biezs;
5. Ja jūti, ka pa šķidru, tad liec klāt vēl kartupeļu cieti.
6. Atdzesē, ēd ar pienu, vai kā vēlies.
Uz augšu