Sākums > Receptes > Deserti

Baltmaizes pudiņš

2005. gada 16. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
80 min
1. Nu, ko - ķeramies klāt! Saplosām baltmaizes kukulīti pa gabaliņiem un sametam to visu lielā bļodā un uzlejam virsū litru piena (parastā) un noliekam, lai mirkst.
2. Atdalām olām baltumus no dzeltenumiem, abas sastāvdaļas sakuļam. Baltumam kuļot jāpaliek kā zefīram biezam. Dzeltenumam pieliekam cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas (nu, lai būtu samērā salds) un putojam, kamēr paliek gaiši dzeltenā krāsā.
3. Uzsildām cepeškrāsni, nu, tā ap 600-700 grādiem pēc Celsija :P Ieziežam cepamo veidni (var izmantot cepešpannu bez kāta, bet labāk veidni, no kuras netek nekas laukā) ar sviesta vai margarīna pikucīti, nu, tā no sirds :) Pēc tam visu veidni nokaisāma ar mannu.
4. Ar karoti, bet labāk ar pirkstiem izšķīdinām baltmaizi pienā. Pievienojam sagrieztās ābola vai banāna šķēlītes. Pievienojam sakulto olas dzeltenumu, iecilājam to kopējā masā, tad olas baltumu un arī iecilā. Visu iegūto masu ņemam un lejam veidnē un cepam apmēram 30-40 min.
5. Šī brīnuma gatavību var noteikt, iedurot tajā saceptajā masā ar sērkociņu - ja būs vēl jēls, tad redzam uz sērkociņa, ja nekas vairs nelīp klāt, tad ceļam laukā.
6. Nu, tad notiek pats labākais moments - ēšana, vai, kā citi saka, degustēšana. Āā, neaizmirstam izņemt to visu, kas sanācis no veidnes :P: Ielejam šķīvītī vaniļas pienu (tam nav obligāti jābūt vaniļas, var būt arī zemeņu, šokolādes un tādā garā), nogriežam gabaliņu no tā, kas sacepies, liekam šķīvī un labu apetīti!
7. Nu, tas tāds vienkāršs saldais ēdiens, ja mājās nekā nav un nāk ciemiņi.
Uz augšu