Dārzeņu karijs

2007. gada 12. oktobris
Foto: Caprizzy
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus sagriež palielos kubiņos, burkānus ieslīpos aplīšos, puķu kāpostu sadala rozetēs. Vārošā buljonā vispirms liek kartupeļus un burkānus, vāra līdz tie ir pusgatavi, tad pievieno puķu kāpostus un zaļos zirnīšus. Nokāš. Zaļos lociņus un to sīpolus sagriež un apcep uz pannas, tad pievieno miltus, sīki sakapātu kajenas piparu un kariju un apbrūnina. Pievieno buljonu un vīnu - 5 min. pavāra. Pievieno saldo krējumu, cukuru, citrona sulu un sāli. Maisot vāra vēl 5 min. dārzeņus izmaisa ar mērci un pasniedz, pārkaisītus ar sīki sagrieztu kinzu.
Uz augšu