Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas cepetis ar melnajām plūmēm

2007. gada 12. oktobris
Foto: Caprizzy
Pagatavošana
1 min
1. Plūmes sagriezt plānās strēmelītēs, notīrīt ābolu un sagriezt kubiņos – visu samaisīt kopā ar 1 citrona sulu. Cūkgaļu horizontāli iegriezt, lai izveidotos kabatiņa un no iekšpuses apsāla un sapiparo. Piepildīt ar sagatavoto maisījumu un aizšūt. Apsālīt un appiparot no ārpuses. Kausētajā sviestā apcept gaļu no abām pusēm, apliet ar buljonu. Traukam uzlikt vāciņu un uz 30min. likt 180 °С cepeškrāsnī. Tad izņemt no krāsns un ļaut 10min. pastāvēt. Izņemt diegus un sagriezt apm. 1cm biezās šķēlēs. Kamēr tiek taisīta mērce, gaļu noliek siltā vietā.
2. Mērcei-noņemt no buljona taukus un vēl drusku pavārīt, tad pievienot želeju, citronu sulu un putukrējumu. Kārtot gaļas šķēles uz šķīvja un pārliet ar mērci.
Uz augšu