Sākums > Receptes > Uzkodas

Siļķu tīteņi ar žāvētām baravikām

2007. gada 8. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Siļķes notīra, noņem ādu, izņem asaskas, pārlej ar marinādi.
2. Marinādes gatavošana:
3. ūdeni uzvāra, pievieno nedaudz cukura, sāli, lauru lapas, piparus, vēlreiz visu uzvāra, pievieno pēc garšas etiķi, ieber šķēlēs sagrieztus sīpolus un atdzesē.
4. Baravikas nomazgā, mērcē aukstā ūdenī, sagriež salmiņos, sautē mīkstus.
5. Pēc dažām stundām siķi no marinādes izņem, saliek uz dēlīša ar iekšpusi uz augšu.
6. Uz katras filejas liek sasmalcinātas sēnes, satin veltnīšus, ko sasprauž ar krustnagliņām.
7. Dziļā traukā veltnīšus liek citu pie cita, pārlej ar krējumu, kam piebērti sasmalcināti pipari un krustnagliņas.
8. Pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.
Uz augšu