Sākums > Receptes > Zupas

Zupa ar mannas klimpām

2007. gada 4. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
150 min
1. Gaļu noskalo, liek katliņā, pērlej ar ūdeni un liek vārīties.
2. Kad parādās putas, tās noņem un turpina vārīšanu vēl 75 minūtes.
3. Dārzeņus notīra, sagriež gabaliņos, pievieno gaļai un sautē vēl 15 minūtes.
4. Klimpām saputo sviestu, pievieno olu, sāli, muskatriekstu, pieber mannu un samaisa, tad liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
5. No atdzisušas masa izveido klimpas un vāra 10 minūtes sālsūdenī.
6. Katlu noņem no uguns un klimpas uzbriedina vēl 5 minūtes.
7. Pievieno sāli, piparus, kubiņos sagrieztu gaļu un klimpas.
Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem.

Labu apetīti!
Uz augšu