Sausā ābolkūka

2007. gada 4. oktobris
Foto: Everita Adamoviča
Pagatavošana
1 min
1. Sajauc miltus, mannā un cepamo pulveri. Iesmērē (labāk ar margarīnu vai sviestu) cepamo formu ar noņemamajām malām. Ieber sauso maisījumu apmēram 1 centimetra biezumā. Tad sarīvē ābolus rupjajās skaidiņās un arī apmēram 1 centimetra biezumā uzliek uz sausā maisījuma. Pārsmērē nedaudz krējuma un nedaudz pārkaisa kanēli. Tad atkal sauso maisījumu un atkal ābolu kārtu šoreiz plānāku. Tā dara vairākas reizes ka'mēr pietiek sausais maisījums. Virskārtā jābūt āboliem bez krējuma. Cep kamēr āboli mīksti un virsa paliek brūna. Izņemtu pārsmērē ar krējumu un pārber ar cukuru. Formu nedrīkst salikt pavisam pilnu jo 'mannā sabriedīs un kūka var "izkāpt" no formas. Noņem formai malas un atdzesē. Sausajam maisījumam var pievienot kakao.
Uz augšu