Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grūbu un pēlēko zirņu grūdenis

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Puse cūkas galva
  • 0.5 kg svaigu vai kūpinātu cūku kājiņu
  • 0.5 kg grūbu
  • 250 g pelēko zirņu
  • 2 -3 sīpoli
  • 3 burkāni
  • Kaltēti vai svaigi pētersīļi
  • Pētersīļu vai seleriju sakne
  • Ķiploks
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Timiāns
  • Baziliks
  • Čili pipari un citas garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Zirņus un grūbas iepriekšējā dienā iemērc.
  2. Zirņus izvāra atsevišķi no gaļas, sāli pievieno tikai vārīšanas beigās.
  3. Gaļu liek aukstā ūdenī, kad sāk vārīties, ik pa laikām noputo.
  4. Pēc tam pievieno sāli, piparus, nelielā eļļas daudzumā apceptus sīpolus, kubiciņos sagrieztu burkānus.
  5. Mazliet vēlāk pievieno ķiplokus un pētersīļu zaļumus.
  6. Aptuveni pēc stundas pieber izmērcētas, noskalotas grūbas un sagriež seleriju sakni kubiņos.
  7. Kad viss gatavs, klāt pieliek pelēkos zirņus, uzkarsē, pievieno garšaugus un zaļumus.
  8. Pasniedzot var pielikt skābo krējumu vai mīksto sieru un pārkaisa ar zaļumiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas