Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grūbu un pēlēko zirņu grūdenis

2007. gada 28. septembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Zirņus un grūbas iepriekšējā dienā iemērc.
2. Zirņus izvāra atsevišķi no gaļas, sāli pievieno tikai vārīšanas beigās.
3. Gaļu liek aukstā ūdenī, kad sāk vārīties, ik pa laikām noputo.
4. Pēc tam pievieno sāli, piparus, nelielā eļļas daudzumā apceptus sīpolus, kubiciņos sagrieztu burkānus.
5. Mazliet vēlāk pievieno ķiplokus un pētersīļu zaļumus.
6. Aptuveni pēc stundas pieber izmērcētas, noskalotas grūbas un sagriež seleriju sakni kubiņos.
7. Kad viss gatavs, klāt pieliek pelēkos zirņus, uzkarsē, pievieno garšaugus un zaļumus.
8. Pasniedzot var pielikt skābo krējumu vai mīksto sieru un pārkaisa ar zaļumiem.
Uz augšu