Ābolu pīrāgs ar bekonu

2007. gada 28. septembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo mīklu : ātri samīca visas sastāvdaļas, ietin plēvē un uz pustundu noliek aukstumā.
2. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, eļļā apcep un pasautē.
3. Ābolus sagriež šķēlītēs un pārlej ar citronu sulu.
4. Mīklu izveltnē, izveidojot aptuveni 3 cm augstu malu, sabaksta ar dakšiņu, lai neuzpūšās, un 220 grādu temperatūrā 10 minūtes cep.
5. z pusgatavas mīklas liek apceptos sīpolus, pārklāj ar šķēlītēs sagrieztu bekonu un āboliem.
6. Olas sajauc ar kausēto sieru un krējumu, pievieno sāli, piparus, garšu maisījumu un timiānu, pārlej āboliem, liek krāsnī un cep 35-40 minūtes.
Uz augšu