Ābolu pīrāgs ar bekonu

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 150 g miltu
  • Šķipsniņu sāls
  • 2 ēd.k. ūdens
  • Pildījumam
  • 2 nelieli āboli
  • Liels sīpols
  • Puscitronu sulas
  • Ķiploka daiviņa
  • 100 g bekona ( sautēta vai kūpināta)
  • 100 g kausēta siera
  • 100 g saldā krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Kāds universāls garšas maisījums
  • Timiāns vai majorāns
  • Augu eļļa

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagatavo mīklu : ātri samīca visas sastāvdaļas, ietin plēvē un uz pustundu noliek aukstumā.
  2. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, eļļā apcep un pasautē.
  3. Ābolus sagriež šķēlītēs un pārlej ar citronu sulu.
  4. Mīklu izveltnē, izveidojot aptuveni 3 cm augstu malu, sabaksta ar dakšiņu, lai neuzpūšās, un 220 grādu temperatūrā 10 minūtes cep.
  5. z pusgatavas mīklas liek apceptos sīpolus, pārklāj ar šķēlītēs sagrieztu bekonu un āboliem.
  6. Olas sajauc ar kausēto sieru un krējumu, pievieno sāli, piparus, garšu maisījumu un timiānu, pārlej āboliem, liek krāsnī un cep 35-40 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi