Darzena grozs

2007. gada 24. septembris
Foto: nekur nevar zinat
Pagatavošana
35 min
1. Kārtīgi uzkarsē cepeškrāsni. Liec uz restēm horizontāli pārgrieztu cukini, kuram iepriekš ir izņemta serde (mīkstums). Apakšā ievieto karstumizturīgu trauku, kurā ieliets ūdens, lai krāsnī veidotos mitrs gaiss lai produkti nesažūtu Cukini atstāj cepeškrāsnī uz atklātam restēm, lai mitrais gais cirkulētu viss apkārt uz 5-10 minūtēm.
2. Tikmēr sagatavo dārzeņus – sagriez nelielās strēmelēs apmēram zaļo pupiņu pāksts lielumā. Pēc tam vārošā ūdenī vispirms liec zaļās pupiņas, īsu brīdi pavāri, pēc tam pievieno kartupeļus, burkānus un mojorans 1.zarinu timiānu un kinzu. 1.zarinu. Visu vāra apmēram piecas minūtes.
3. No cepeškrāsns ņem laukā cukini, „laiviņā” kārto dārzeņus un pievieno garšvielas (1.zarins no katra garšauga un pievieno ingveru, ķiploku sasmalcinātu). Visu liek cepeškrāsnī uz 2200C, pēc brītiņa apmaisot dārzeņus visu cep desmit līdz piecpadsmit minūtes.
4. Tikmēr pagatavo mērci: vistas fileju sagriez strēmelītēs, pievieno sāli un majorānu 1.zarinu un visu uz pannas apcep. Beigās pievieno saldo krējumu. Pavaram uz lēnās uguns120*C uz kādām 3-5 minūtēm
5. Dekorēšanai: pannā uzkarsē sviestu un veselos šampinjonus liec apcepties, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Visu dekorē ar loku zariem.
Uz augšu