Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena-ābolu plātsmaize

2007. gada 21. septembris
Foto: Ligita Engelsa
Pagatavošana
60 min
1. Pagatavošana:
2. Bļodā sakuļ 3 olas ar 1gl.cukura.Tad pievieno biezpienu ar 1t.k.sodas un visu labi samīca,tad pievieno 2,5 gl.miltu, pieleju 1ēd.k.eļlas,vēl samīca,,bet jau ar rokām,līdz neķeras pie rokām.Var pielikt vēl miltus.Tad izņem no bļodas un izrullē četrstūra gabalā/cik liela ir plāts/ un liek uz plāts,maliņas uzloka ,mīklu pārber ar cukuru.Sagriež nomizotus ābolus šķēlītēs un liek pamīšus rindiņā uz mīklas.Tad sajauc bļodā saldo krējumu ar skābo krējumu,pieliek 2-3 ēd.k.cukura,vaniļas cukuru un pārlej plātsmaizei.Pārkaisa kanēli un cep iepriekš sakarsētā cepeškrānī ar gaisa plūsmu 175 grādos 15-20 min.Maliņas paliek gaiši brūnas ,kas jau liecina par gatavību.
Uz augšu