Sākums > Receptes > Uzkodas

Aukstā majonēzes mērcīte frī kartupeļiem vai svaigu dārzeņu uzkodām

2007. gada 20. septembris
Foto: Deina
Pagatavošana
10 min
1. Tātad: ņemam majonēzi un izspiežam padziļā bļodiņā. Ņemam rīvi un ierīvējam majonēzē uz smalkāko skaidiņu rīvītes ķiploku un valriekstu. Samaisam! Pievienojam kartupeļu garšvielas, vegetiņu un pētersīļus. Samaisam!
2. Nogaršojam! (pēc katra vēlēšananās var papildināt ar kādu jau esošo sastāvdaļu, ja šķiet par maz, kā arī - var pievienot kādu no papildu sastāvdaļām)
3. Pasniedzam mērcīti vai nu tai pašā bļodiņā, vai pārliekam tādā pat padziļā trauciņā, vai nu arī - speciālajās majonēzes "pialiņās" pie katra porcijas var servēt.
4. Ļoti labi noder vienkārši mājās, graužot frī(mērcējam tik ar pirkstiem vai dakšīņu kartupeli iekšā un ēdam), kā arī - pie uzkodu galda (dārzenīši, svaigi šampinjoni, paprika, gurķītis...).
5. Lai labi garšo! ;)
Uz augšu