Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vieglā citrusaugļu siera kūka bez siera

2007. gada 12. septembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
220 min
1. Pamatam cepumus ieliek plastmasas maisiņā un sasmalcina rullējot ar mīklas rulli.
2. Izkausē sviestu, pievieno cepumiem, visu sajauc.
3. Tad uzsilda cepeškrāsni uz 165C. Cepumu maisījumu ar sviestu liek tortes forma ar izņemamu dibenu un liek cepeškrāsnī uz 15 min. Tad atdzesē.
Ja nav cepeškrāsns, tad var likt formu uz pusstundu, lai sviests sacietē, ledusskapī.
4. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni. Olu baltumus saputo gandrīz stīvus, pievieno 1/3 daļu cukura un saputo stīvus.
5. Citrona un laima sulu uzsilda (bet nedrīkst būt ļoti karsts), tad pievieno želatīnu, kam ūdens noliets, un ļauj, lai želatīns izkūst.

6. Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru, lai tie gaisīgi, tad pievieno citrona un laima miziņas, iemaisa želatīnu ar sulu un atstāj, lai masa nedaudz sabiezē.

7. Saputo saldo krējumu. Tad pievieno skābo krējumu un iecilā saputotos olu baltumus. Tad visu pievieno olu masai ar želatīnu.

8. Visu pārlej kūkas pamatam un liek ledusskapī uz 3 stundām.
Gatavu kūku dekorē ar laima šķēlītēm un svaigām piparmētrām.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu