Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Tkemali - plūmju mērce ziemai gruzīnu gaumē

Tkemali - plūmju mērce ziemai gruzīnu gaumē

FOTO: Shutterstock.com

Dārzos nogatavojušās aličas, tātad ir pats laiks pagatavot tkemali - aromātisku mērci, ko Gruzijā lieto gan pie gaļas ēdieniem, gan mēdz izmantot arī ziemā gatavojot zupas un sautējumus. Mērci var pagatavot gan no Kaukāza, gan jebkurām citām plūmēm, tiesa, vēlams, lai tās nebūtu pārāk maigas. Var izmantot tiklab līdz galam nenogatavojušās, kā nedaudz pārgatavojušās ogas - mērce iegūs dažādas garšas nianses.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg aliču vai citu skābu plūmju
  • Zaļumu buntīte (dilles, koriandrs jeb kinza, baziliks)
  • 2 ķiploka galvas
  • 1 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Plūmes pārgriež, izņem kauliņus liek katlā un bieži apmaisot vāra, kamēr tās savārījušās visai viendabīgā masā.
  2. Kamēr plūmes vārās, nomizo ķiplokus un sakapā vai uz smalkās rīves sarīvē ķiplokus, sakapā zaļumus.

  3. Kad plūmes izvārījušās, masu iztrin caur sietu, tai pievieno sasmalcinātos zaļumus, ķiplokus, sāli, cukuru.
  4. Lej katlā un vēlreiz uzvāra līdz pirmajiem burbuļiem.
  5. Karstu pilda tīrās burciņās vai tukšās stiprā alkohola pudelēs, aizskūvē. Ledusskapī var glabāt līdz nākamajam gadam.

    Labu apetīti!
    Karstu pilda tīrās burciņās vai tukšās stiprā alkohola pudel...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas