Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Asinsdesas

Asinsdesas

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaiga speķa
  • 1.5 - 1,5 l asins
  • 10 m zarnu
  • 1.5 kg miežu putraimu
  • Ķiploki
  • Melnie pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Lielā katlā izvāra speķi. Kad tas mīksts, izņem ārā un tajā pašā buljonā liek miežu putraimus, kāmēr tie gatavi.
  2. Speķi sagriež mazos kubiciņos, liek klāt izvārītajiem putraimiem ,pievieno spiestus ķiplokus (nu 1,5-2 galviņas), smalkos melnos piparus un sāli. Jābūt diezgan pikantam.
  3. Kad tas viss atdzisis, lej klāt asinis, samaisa un pilda zarnās.
  4. Tad izveidotās desas liek uz cepešpannas un liek krāsnī cepties. Apmēram 15 min. vienu pusi, tad apgriež uz otru. Jābūt smuki brūnām.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Padomju laiku šniceles

Padomju laiku šniceles

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas