Sātīgais sacepums

2007. gada 6. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
75 min
1. Nomazgā un nomizo visus dārzeņus;
2. Kartupeļus sagriež kubiciņos un liek vārīties katliņā sālsūdenī;
3. Kamēr kartupeļi vārās,
4. platā pannā apcep sīpolus zeltaini brūnus. Piespiež ķiploku daiviņas. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves vai sagriež plānās šķēlītēs, ber klāt sīploiem un ķiplokiem, turpina cept. Kabaci sagriež kubiciņos un liek klāt pannā. Pielej mazliet ūdens, pētersīļu lapiņas, sāli, maltus piparus un ļauj zem vāka sautēties.
5. Tomātiem novelk ādu ( var arī nevilkt, ja netraucē ), sagriež kubiciņos, liek klāt kabačiem. Sagriež papriku un liek pannā.
6. Skatās kādā gatavībā kartupeļi. Ja gandrīz gatavi (bet vēl stingri), kāš nost ūdeni
7. Citā pannā sviestā apcep cīsiņus
8. Sagatavo pārlējuma masu - sakuļ olas ar saldo krējumu, pieliek skābo krējumu, baziliku, pētersīļus, pierīvē klāt sieru. Var pielikt šķipsniņu vegetas
9. Tikmēr arī pannā viss ir gatavs un visu masu ieliek ietaukotā sacepumu traukā, pievieno cīsiņus, kartupeļus. Visu samaisa. Pārkaisa ar vegetu. Virsū pārlējuma masu.
10. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā 20-30 minūtes. Smaržo un izskatās varen gardi, bet galvenais - tā arī ir!! Ļoti sātīgi!
11. Labu apetīti
Uz augšu