Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinētas vīnogu lapas ar piparmētrām ziemai

2007. gada 5. septembris
Foto: Shutterstock.com
Ziemā marinētās vīnogu lapas izmanto, lai pagatavotu dolmas ar maltās gaļas vai rīsu pildījumu.
Pagatavošana
60 min
1. Uzvāra ūdeni ar sāli. Kad ūdens ir verdosš, iemaisa etiķi. Vārošo marinādi pārlej bļodā vai katlā blīvi saliktām vīnogu lapām (bez kātiņiem), noplaucē vīnogu lapas dažas minūtes, līdz tās maina krāsu
2. Saliek lapas vienu virs otras pa 10-15 un cieši sarullē vīstoklītī, vidū ietinot piparmētru zariņu, vertikāli liek 1 l burkās vai citā traukā, kurā paredzēts tās uzglabāt.
3. Pārlej ar atdzesētu marinādi, kurā iepriekš tika noplaucētas lapas.

Uz augšu