Kabaču mikslis

2007. gada 26. augusts
Foto: Dina Bunkša
Pagatavošana
45 min
1. Kabaci nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Tāpat sarīvē burkānus, sasmalcina sīpolu un ķiplokus. Pannā apcep burkānus, sīpolus, ķiplokus, pieber citronpiparus.Šo maisījumu izņem no pannas un pārliek kādā traukā. Tad liek cepties sarīvēto kabaci, sutina tik ilgi kamēr iztvaiko sula. Kabaču masai liek klāt apcepto burkānu maisījumu un pannā sutina, ik brīdi apmaisot, tad piegriež tomātus, pieberr piparus un sāli. Sāls jāber diezgan daudz, pēc garšas. Beigās pielej, bagātīgi skābo krējumu. Nedaudz pasutina. Ēd kā salātus, vai kopā ar kartupeļiem un gaļu. Process garš, bet rezultāts ļoti labs.
Uz augšu