Sākums > Receptes > Salāti

Seleriju salāti. kādi? garšīgie, protams :)

2007. gada 24. augusts
Foto: Maimuna
Pagatavošana
10 min
1. Pie selerijas ļoti mīl pieķerties smiltis, tāpēc to aplej ar siltu ūdeni un atstāj un kādu brītiņu, smiltis atlips un sakrāsies bļodas dibenā. Konservēto kukurūzu drusku noskalo un atstāj caurdurī. Ķīnas kāpsotu sagriež sīkās strēmelītes, ābolus- mazos kubiciņos, seleriju-plānās šķēlītes un sajauc kopā ar kukurūzu. Lobītos valriekstus sadrupinā sīkākus saspiežot saujā. Citronu pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un virs salātiem izspiež sulu. Apkaisa ar cukuru un samaisa.
2. Cik daudz to visu vajag? Tā lai, vizuāli sagriezto seleriju un ābolu čupiņas izskatītos vienādas, ķīnas kāpostam ir jābūt nedaudz vairāk, bet kukurūzai mazāk, rieksti- cik patīk un cukurs- uz trim lieliem seleriju kātiem divas vai trīs ēdamkarotes ar mērenu kaudzīti. Atvainojos, ka produktu daudzumi ir tik abstrakti, bet tā es tos izdomāju un svaru man mājās nav.
Uz augšu