Ābolu mērce

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg skābu ābolu
  • 500 g sīpolu
  • 5 ēdk rozīņu
  • 500 g cukura
  • 0.5 tējk sāls
  • Naža gals malto krustnagliņu un melno piparu
  • 0.5 tējk maltu sarkano piparu
  • 0.5 gl etiķa

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītus un šķēlītēs sagrieztus sīpous un ābolus kopā ar rozīnēm un cukuru liek katliņā, ielej 0,5 gl etiķa, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un, bieži maisot, vāra uz lēnas liesmas, līdz iegūst biezputras konsistenci. Gatavai masai pievieno sāli, krustnagliņas, piparus, etiķi un vāra vēl 10-20 min. Pilda tīrās un sausās burciņās, piesedz ar foliju. Uzglabā vēsā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi