Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ābolu mērce

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg skābu ābolu
  • 500 g sīpolu
  • 5 ēdk rozīņu
  • 500 g cukura
  • 0.5 tējk sāls
  • Naža gals malto krustnagliņu un melno piparu
  • 0.5 tējk maltu sarkano piparu
  • 0.5 gl etiķa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītus un šķēlītēs sagrieztus sīpous un ābolus kopā ar rozīnēm un cukuru liek katliņā, ielej 0,5 gl etiķa, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un, bieži maisot, vāra uz lēnas liesmas, līdz iegūst biezputras konsistenci. Gatavai masai pievieno sāli, krustnagliņas, piparus, etiķi un vāra vēl 10-20 min. Pilda tīrās un sausās burciņās, piesedz ar foliju. Uzglabā vēsā vietā.

Konservējumi

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes