1. Nomazgātus gurķus saliek burkā.Turpat uzreiz pievieno arī garšvielas, virsū uzlej karstu ūdeni un liek karstā ūdens peldē, kamēr gurķi sāk mainīt krāsu. Burku aizvalcē un apgāž otrādi.
2. Par to, ka cukurs un sāls nav vēl izkusis, raizēties nevajag, jo ziema gara. Var jau karstas burkas paviļāt pa galdu, bet neesmu to darījusi.
3. Karsta ūdens vietā var lietot aukstu, bet tad viss process ir garāks. Visu daru vienlaicīgi - kamēr viena burka karsējas (nav tik liela trauka, lai saietu vairākas burkas), gatavoju jau nākošo. Ja gurķiem ir uzliets karsts ūdens, nav riska, ka burka saplīsīs, liekot karsēties.
4. Garšvielas gurķu marinēšanai, protams, var aizstāt arī ar tradicionālajām dillēm, upeņu lapām u.c. garšvielām, bet man personīgi pašai garšo "kā veikalā nopirkti" gurķi.