Sākums > Receptes > Uzkodas

Raudzētas maizītes ar tunci

2005. gada 14. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Izmērcē pupiņas (apmēram 1 diennakti), liek katliņā un pievieno 1 l ūdens, sāli, eļļu, notīrītas ķiploka daiviņas, salviju un rozmarīnu. Vāra apm. 1 stundu, līdz pupiņas mīkstas. Nolej ūdeni un pupiņas atdzesē.
2. Gatavo mērci no eļļas un citrona sulas, sasmalcināta ķiploka, pipariem un sāls. Sajauc ar pupiņām. Notīra un sagriež sīpolu, seleriju noskalo un sasmalcina. Zivi notecina un sagriež gabaliņos. Visu uzmanīgi iecilā pupiņu maisījumā.
3. Maizi sagriež plānās šķēlēs, apziež ar eļļu. Cep cepeškrāsnī 225 C, līdz iegūst zeltainu krāsu. Uz maizītēm liek tunča un pupiņu pildījumu.
4. Pasniedz ar alu vai tēju.
Uz augšu