Raudzētas maizītes ar tunci

Sastāvdaļas

  • 75 -100 g lielo balto pupiņu
  • Ūdens
  • Sāls
  • 2 ēdamk. eļļas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 zariņš svaiga vai 1 tējk. kaltēta rozmarīna
  • 1 zariņš svaigas vai 1 tējk. kaltētas salvijas
  • Mērcei: 3 ēdamk. eļļas
  • 2 ēdamk. (svaigas) citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 /4 tējk. melno piparu
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 selerijas zariņi
  • Apm. 185 g dabīgajā sulā vai eļļā konservēta tunča1 baltmaizes klaipiņš (franču)

Pagatavošana

1 min.
  1. Izmērcē pupiņas (apmēram 1 diennakti), liek katliņā un pievieno 1 l ūdens, sāli, eļļu, notīrītas ķiploka daiviņas, salviju un rozmarīnu. Vāra apm. 1 stundu, līdz pupiņas mīkstas. Nolej ūdeni un pupiņas atdzesē.
  2. Gatavo mērci no eļļas un citrona sulas, sasmalcināta ķiploka, pipariem un sāls. Sajauc ar pupiņām. Notīra un sagriež sīpolu, seleriju noskalo un sasmalcina. Zivi notecina un sagriež gabaliņos. Visu uzmanīgi iecilā pupiņu maisījumā.
  3. Maizi sagriež plānās šķēlēs, apziež ar eļļu. Cep cepeškrāsnī 225 C, līdz iegūst zeltainu krāsu. Uz maizītēm liek tunča un pupiņu pildījumu.
  4. Pasniedz ar alu vai tēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi