Sākums > Receptes > Uzkodas

Asie vistu spārniņi ar mērci

2007. gada 2. novembris
Foto: Ieva
Pagatavošana
1 min
1. Katru spārniņu ar speciālajām šķērēm (vai ļoti labu, asu nazi) sadala 3 daļās. Visus spārniņus saliek lielā bļodā un kārtīgi aplej ar visām mērcēmun bagātīgi saber virsū garšvielas. arī mērces nežēlo. Piepilina dažas pilītes Tobasco mērci, tas gan atkarīgs no katra vēlmes. Ja garšo asāki ēdieni, liek vairāk. To visu samaisa ar rokām, tas ir ļoti būtiski, jo apviļājot spārniņus ar rokām, var būt pārliecināts, ka pilnīgi visi spārniņi ir apviļājušies visās mērcēs un visās garšvielās. Izliek uz pannas un liek cepties jau uzsildītā cepeškrāsnī 200 grādos. cep kamēr spārniņi brūni.
2. Mērcīti uztaisīt ir ātri un viegli. Ļoti noder blenderis - sieru sadala mazliet sīkākās daļās un saliek blenderī. pielej pienu un blenderē kamēr sanāk viendabīga masa. ja blendera nav tad mērcīti var taisīt no siera un krējuma. sieru sasmalcina sīkās drumstaliņās un pieliek krējumu. tad gan jāļauj mērcītei pastāvēt kādas 30 min., lai negaršotu pēc plika krējuma.
3. kad spārniņi gatavi, es parasti to saberu parastā bļodā. spārniņi jāēd ar rokām, mērcējot tos mērcītē.
4. Ēdiens ideāli iederas filmu vakaros vai draugu bariņā skatoties sporta spēli.
Uz augšu