-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Laša frikadeļu zupa vasarai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
300 g laša pavēderes gaļas
-
300 g mencas (līdakas) filejas
-
100 g siera (Krievijas vai līdzīga)
-
3 olas
-
0.5 kg jauno kartupeļu
-
200 g pastinaka jaunās saknes
-
200 g pētersīļu jaunās saknes
-
100 g šampinjonu
-
1 saišķītis pētersīļu
-
1 saišķītis diļļlu zaļumu
-
2 kātiņi ar lapām svaiga bazilika
-
1 čili
-
200 ml saldā krējuma
-
1.5 l vistas buljona
-
Sāls - pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
90 min.
-
Laša un mencas gabaliņus ievieto blenderī, pievieno 3 olu baltumus, sarīvētu sieru, sāli. Visu labi samaļ. Ievieto traukā un ieliek ledusskapī.
-
Vistas buljonā iegriež visus minētos dārzeņus un sēnes, izvāra mīkstus.
-
Veido frikadeles un ielaiž zupā, vāra, kamēr gatavas.
-
Sakuļ olu dzeltenumus ar sāli un saldo krējumu
-
Smalki sagriež pētersīļus un dilles,ieliek zupā, samazina uguni, lai nevārās.
-
Pielej sakulto olu - krējuma masu un karsē līdz sabiezē. NEVĀRĪT!
-
Zupu noliek malā uz 10 minūtēm, lai ievelkas. Ielej zupas terīnē un pārkaisa ar smalki sagrieztu baziliku. Pasniedzot pievieno svaigu čili.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs