Vienkāršais plovs skruža gaumē

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg rīsu (vēlams, tvaicētie)
  • 2 paciņas saldēto dārzeņu (vēlams, winter soup)
  • 700 g cūkgaļas (vienalga kādas)
  • Garšvielas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriež gaļu aptuveni cukura kubiciņu lielumā, ieliek sagrieztos gaļas gabaliņus vārīties 1 litrā ūdens, kuram pievienota gandrīz tējkarote (bez kaudzes) sāls. Vāra gaļu uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes, tad šim gaļas ūdenim pievieno piedevu gulašam un gaļas kopējo garšvielu (abas garšvielas pievieno diezgan lielā daudzumā), kā arī maltus melnos piparus (pēc garšas). Ļauj gaļai vārīties vēl kādas 15-20 minūtes. Pa to laiku uzliek uz plīts ūdeni un tajā ieber vārīties dārzeņus no abām paciņām, pievienojot atkal gandrīz tējkaroti sāls. Vēl uzliek vārīties arī rīsus, kuriem pievieno sāli pēc garšas. Kad gaļa novārījusies, ūdeni no tās nokāš, pielejot to rīsiem, kuri vārās, savukārt gaļu liek uz pannas nedaudz apcept. Pēc dažām minūtēm nokāš dārzeņus un arī pievieno gaļai cepties uz mazas liesmiņas. Beidzot nokāš arī rīsus un gaļu ar dārzeņiem pieber klāt rīsiem (vēlams, pakāpeniski, lai nav tik daudz jāmaisa kopā). Beigās visu samaisa. Var pasniegt ar kečupu vai bez tā (vairākums tomēr izvēlas bez kečupa). Ar minēto daudzumu droši pietiks 8 vidējiem ēdājiem! Labu apetīti:)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi