Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Bagātīgā boloņas mērce makaroniem

2007. gada 19. jūlijs
Foto: Marta Cerava
Pagatavošana
30 min
1. Apcep sīpolus, pievieno malto gaļu. Kad tā mazliet apcepta un sadalījusies mazos gaļas gabaliņos, pievieno melnos un sarkanos piparus, sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu un papriku, buļjona kubiņu, vīnu.
2. Sautē, pēc iespējas ilgāk. Ja ir daudz laiks, tad labāk 1 h, ja nav var arī 20 min.
3. Pievieno šampinjonus, ķiplokus, garšvielas.
4. Pasautē. Ja iztvaikojušies ķiploki, var pievienot vēl.
5. Tad, kad liekas, ka gaļa mīksta un ja cep ilgi tad tāda vienā masā ar papriku un sēnēm, tad pievieno olīvas. Visu laiku jāuzmana, lai neiztvaiko šķidrums. Ja paliek ļoti maz, tad pievieno tomātu pastu izšķaidītu ūdenī vai mazliet tomātu sulas.
6. Pasniedz ar cieto sieru, makaroniem, var ar ķiploku grauzdiņiem. Un svaigiem salātiem.
Uz augšu