Vaniļas saldējums ar karameļu mērci un žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas

  • 3 bumbiņas vaniļas saldējuma
  • 30 gr karameļu mērces
  • Žāvētas plūmes
  • Žāvētas aprikozes
  • Rozīnes
  • Karameļu mērcei (apmēram 5 porcijām): 115g karameles (55g cukura
  • 15 g sviesta, 55g saldā krējuma, ūdens)
  • 40 g saldā krējuma

Pagatavošana

10 min.
  1. Vispirms gatavo karameli. Nelielā ūdens daudzumā kausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Pieliek sviestu, samaisa, pakāpeniski lej klāt saldo krējumu un uzvāra. Karameli atdzesē un sajauc ar saldo krējumu.
  2. Saldējuma traukā liek saldējuma bumbiņas, uzlej mērci un rotā ar žāvētiem augļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi