Pica "desu balle"

2006. gada 4. aprīlis
Foto: Maija Strode
Pagatavošana
60 min
1. Bļodā ielej siltu ūdeni, (25-30grādi) iedrupina raugu un maisa kamēr izšķīst. Citā bļodā izsijā miltus, pievieno sāli, eļļu, pēc tam rauga ūdeni un ātri samīca mīklu. Mīklu sadala trīs daļās, saveļ bumbās , ieliek bļodā un pārklāj ar drāniņu. Mīklai jārūgst vismaz stundu.
2. Liesās desas un sieru sarīvē uz biešu rīves. Salami smalki sagriež.
3. Uzkarsē cepeškrāsni - 250 grādus.
4. No mīklas bumbas izveido apaļu picu un liek uz ietaukotas plāts. Pārziež ar tomātu pastu.
5. Cep 10 minūtes cepeškrāsnī.
6. Pārkaisa desu maisījumu un sieru. Cep vēl 5 minūtes.
7. No dotā daudzuma iznāk 3 picas , tik lielas ka uzliekas uz parastās plāts.
Uz augšu