Iecienītākā pica

Sastāvdaļas

  • 1 lielai cepamajai plātij vai 4 mazām
  • Mīklai
  • ½ l remdena ūdens
  • 20 g rauga
  • 400 g kviešu miltu
  • Sāls
  • 4 ēdamkarotes auksti spiestas olīveļļas
  • Olīveļļa plāts apziešanai
  • Pārklājumam
  • 1 kg svaigu,gatavu tomātu
  • 250 g Mozarellas siera
  • Sāls
  • Tikko malti melnie pipari
  • 6 ēdamkarotes auksti spiestas olīveļļas
  • 1 saišķis svaiga bazilika

Pagatavošana

60 min.
  1. Mīklai-bļodā lej remdenu ūdeni. Tajā ar putojamo slotiņu kārtīgi iemaisa raugu, līdz tas pilnīgi izšķīdis. Otrā bļodā iesijā miltus un vienā paņēmienā pieber rauga ūdenim.Pievieno sāli un eļļu, visu ātri samaisa un samīca.Miklo mīklu saveļ bumbā, nedaudz pārkaisa ar miltiem, liek bļodā, apsedz un liek siltā vietā apmēram 20 minūtes uzrūgt, līdz mīklas apjoms ir pacēlies par 2/3 no sākotnējā daudzuma.Cepeškrāsni sakarsē vismaz līdz 250 grādu temperatūrai, vēl labāk, ja iespējams -līdz 275 grādu karstumam. Cepamo plāti ieziež ar eļļu.
  2. Pārklājumam- tomātus nomazgā un ar visu miziņu sagriež šķēlēs.Izgriež kāta aizmetni un savāc iztecējušo tomātu sulu.Mozarellas sieru sagriež mazos kubiņos.
  3. Mīklu vēlreiz izmīca un izveltnē cepamās plāts vai četru mazāku picu lielumā.Uz mīklas vienmērīgi liek tomātus,Mozarellas sieru, pārkaisa sāli un piparus un pārslaka ar olīveļļu.
  4. Baziliku noskalo, lapiņas saplūkā un pārkaisa picai. Tad to liek cepeškrāsns vidējā plauktā un cep 12-15 minūtes. Pasniedz tūlīt.
  5. LABU APETĪTI!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi