Vasaras torte

2007. gada 10. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
20 min
1. Uz tortes formas izklāj selgas cepumus vienā kārtā, kur tas nav iespējams pārlauž cepumu uz pusēm, tad šai kārtāi uzgriež zemenes (parasti tās griežu 4 gabaliņos), tad izkausēju želatīna paciņu ( ieberu želatīnu krūzītē, uzleju remdenu ūdeni un iegremdēju krūzi bļodā ar karstu ūdeni, želatīnu maisot, tas izkūst ātri). Tad skābam krējumam tiek pievienots cukurs ( parasti gan pēc garšas, lai nav pārkāk salds, vai pārāk skābs).Skābajam krējumam pieleju izkausēto želatīnu un uz neilgu laiku ( līdz 5 min.) ievietoju ledusskapī, lai krējums nedaudz sastingst (pavisam nedaudz). Kad krējums nedaudz sastindzis, tad pusi šī krējuma pārleju pāri zemenēm, ar karoti izlīdzinu masu, tad lieku otru kārtu Selgas cepumus, izberu puslitru mellenes un tās pārleju ar otru pusi skābā krējuma (ar želatīnu un cukuru). Liek ledusskapī un pēc 12 stundām ir ēdama. Parasti taisu vakarā un no tīta ir gatavs!
Uz augšu