Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Dzērieni Jāņu kvass

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Rabarberi 1 kg
  • Piparmētras 4-5 zariņi
  • Dzērveņu sīrups 1 pudele(350 ml)
  • Cukurs 1 kg
  • Raugs 1paciņa (100 g)
  • Ūdens 3 litri
  • 1.5 gāzētais ūdens 2 pudeles (pa 1,5 l)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. rabarberus momazgā, nemizotus sīki sagriež, liek katlā, pārlej ar 3 litriem ūdeni, vāra ½ stundu, nokāš, nedaudz atdzesē.
  2. Nokāsto šķidrumu ielej lielā traukā ( ap 8-10l), pievieno cukuru, raugu, samaisa, ieber piparmētru lapiņas, pielej dzērveņu sīrupu,gāzēto ūdeni, vēlreiz visu samaisa.
  3. traukam uzliek vāku un uz tā slogu. raudzē 3-4 dienas siltā vietā.
  4. kad rūgšana beigusies, izfiltrē un pilda pudelēs,uzglabā vēsumā (pagrabā vislabāk).
  5. ATSPIRDZINOŠS dzēriens gan Līgo vakarā, gan nākošajā dienā.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Dzērieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas