Jāņu kvass

2007. gada 16. jūnijs
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. rabarberus momazgā, nemizotus sīki sagriež, liek katlā, pārlej ar 3 litriem ūdeni, vāra ½ stundu, nokāš, nedaudz atdzesē.
2. Nokāsto šķidrumu ielej lielā traukā ( ap 8-10l), pievieno cukuru, raugu, samaisa, ieber piparmētru lapiņas, pielej dzērveņu sīrupu,gāzēto ūdeni, vēlreiz visu samaisa.
3. traukam uzliek vāku un uz tā slogu. raudzē 3-4 dienas siltā vietā.
4. kad rūgšana beigusies, izfiltrē un pilda pudelēs,uzglabā vēsumā (pagrabā vislabāk).
5. ATSPIRDZINOŠS dzēriens gan Līgo vakarā, gan nākošajā dienā.
Uz augšu