Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Īpaši labais stirnas cepetis

2007. gada 8. jūnijs
Foto: Ilze Skadiņa
Pagatavošana
1 min
1. Stirnas gabalu ierīvē ar sāli un pipariem. Gaļas gabalā izdara iegriezumus, kuros sabāž strēmelītēs sagrieztu speķi un gabaliņos sagrieztas ķiploka daivas. Kad tas izdarīts, gaļu iesmērē ar skābu krējumu un ķimenēm pēc garšas. Iesmērē kārtīgi arī gar kaulu, noziež iegriezuma vietas. Ja gribās asumiņu, pārkaisa ar kajēnas pipariem..
2. Atļauj kādu stundiņu ievilkties..
3. Sagatavoto gaļiņu liek cepamajā tunelī (tāds plēves maiss cepešu cepšanai, kas nopērkams jebkurā pārtikas lielveikalā) Cep 220 grādos aptuveni 2 stundas... var cept arī vienkārši cepeškrāsnī aplaistot, bet maisā sanāk labāk, jo sula neiztvaiko, bet paliek gaļiņā + tā gatavojas sulā ko izdala marināde un gaļa pati... ēd ar jebkurām piedevām, kas garšo.. To, kas palicis pāri izmanto īpaši gardajām sviestmaizēm! Labu apetīti!!!
Uz augšu