Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Īpaši labais stirnas cepetis

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 1,5 kg stirnas gaļas ar kaulu
  • neliels gabaliņš cauraugušas cūkgaļas (treknākas)
  • 3 daivas ķiploka
  • 4 ed.karotes skābā krējuma
  • sāls, pipari, kajēnes pipari, ķimenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Stirnas gabalu ierīvē ar sāli un pipariem. Gaļas gabalā izdara iegriezumus, kuros sabāž strēmelītēs sagrieztu speķi un gabaliņos sagrieztas ķiploka daivas. Kad tas izdarīts, gaļu iesmērē ar skābu krējumu un ķimenēm pēc garšas. Iesmērē kārtīgi arī gar kaulu, noziež iegriezuma vietas. Ja gribās asumiņu, pārkaisa ar kajēnas pipariem..
  2. Atļauj kādu stundiņu ievilkties..
  3. Sagatavoto gaļiņu liek cepamajā tunelī (tāds plēves maiss cepešu cepšanai, kas nopērkams jebkurā pārtikas lielveikalā) Cep 220 grādos aptuveni 2 stundas... var cept arī vienkārši cepeškrāsnī aplaistot, bet maisā sanāk labāk, jo sula neiztvaiko, bet paliek gaļiņā + tā gatavojas sulā ko izdala marināde un gaļa pati... ēd ar jebkurām piedevām, kas garšo.. To, kas palicis pāri izmanto īpaši gardajām sviestmaizēm! Labu apetīti!!!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu uzpūteņa saldējums

Rabarberu uzpūteņa saldējums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas