Sākums > Receptes > Zupas

Šampinjonu biezzupa veģetāriešu galdam

2007. gada 6. jūnijs
Foto: Anita Avišāne
Pagatavošana
30 min
1. Uzliec vārīties 1,5 l ūdens bulonam. Kad ūdens ir ūzvārījies, iemet 3 buljona kubiņus un vāri vēl 3 minūtes.
2. Kamēr vārās buljons, samal blemderī vai sagriez šampinjonus. No tā cik smalkas būs sēnes ir atkarīgs vai jutīsi sēņu gabaliņu zupā vai nē. Ieliec visu katliņā. Katliņam jābūt tik lielam, lai tur pietiktu vēl vietas 1,5 l buljona.
3. Sēnēm pievieno sviestu. Apcep sēnes. Pievieno miltus un kārtīgi samaisi, lai milti vairs nebūtu atšķirami no sēņu masas.
4. Pievieno sēnēm gatavo buljonu, ik pa brīdim samaisot un sagaidi, kad sāks vārīties.
5. Pašās beigās pievieno saldo krējumu. Samaisi.
6. Labu apetīti!
Uz augšu